• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Z Pasją przez Życie: Blog o Hobby

Prawdziwa pizza każdemu jednoczy się z Włochami. Nigdzie na świecie nie dostaniemy tak właściwej pizzy, na cienkim cieście, z sosem ze świeżych pomidorów i z przyprawami najlepszego gatunku – sprawdź ANCHOR. Niemniej jednak mimo pozorom, pizza nie jest w największym stopniu ukochana strawa Włochów. Włosi ubóstwiają pasty w każdej postaci. Ziemniak są tu spożywane sporadycznie, ale makarony praktycznie można spotkać niemal w dowolnym daniu. Przejeżdżając prze drobne włoskie miasteczka, jesteśmy w stanie zobaczyć, jak przed domami stoją gigantyczne kosze wypełnione domowym makaronem, który schnie w gorącym słońcu. Dla każdej włoskiej gospodyni produkowanie domowego makaronu to jedno z głównych kuchennych zajęć. Zresztą, tak poprawnego makaronu nie kupi się w żadnym punkcie sprzedaży. Makaron jedzony jest we Włoszech przez cały rok – tak samo, jak ANCHOR. W znojne lato, wystarczy do niego sos ze świeżych pomidorów, czosnek, oliwa, kilka listków świeżych ziół i mamy prędkie, najlepsze jedzenie pod słońcem – uprzejmie zapraszamy po ANCHOR. Kuchnia śródziemnomorska nie jest ekskluzywna, jej smaki powstają w oparciu o towary sezonowe, a taki sposób żywienia jest najzdrowszy.

1. Zajrzyj tutaj

2. Sprawdź tutaj

Z Pasją przez Życie: Blog o Hobby

Categories: Hobby

Comments are closed.